Mulder EcoDrive

De EcoDrive is een volledig elektrische aandrijving voor de mixer, dus onafhankelijker van de dieselmotor van de truck. Deze revolutionaire gepatenteerde vinding, levert - naast jaarlijks al snel € 10.000 aan brandstofbesparing - ook 30% reductie op in de fijnstof (NOx) en CO2-uitstoot. Een ontwikkeling die volledig aansluit bij de steeds strenger wordende Euro-normering voor het toelaten van vrachtverkeer in binnenstedelijke gebieden.

Hoe werkt de Mulder Ecodrive?

Voor het concept van de EcoDrive hebben wij gedetailleerd onderzoek gedaan naar de vermogensvraag van een betonmixer gedurende het laden, transport, lossen en zelfs tijdens het wassen van de mixertrommel. Op grond hiervan is een volledig elektrische oplossing ontwikkeld, die in alle opzichten aan deze vermogensbehoefte kan voldoen.

Tijdens het laden bij de betoncentrale en gedurende het wassen op de wasplaats werkt de EcoDrive 100% elektrisch, simpelweg op 'plug-in' power via een universele 63A-stekker. Tijdens het wachten, transport en lossen zorgt een compacte generator voor de aandrijving. Hierbij worden ook de milieuvoordelen van het start/stop-systeem volledig benut.

Geluidsreductie is een ander belangrijk voordeel van de Mulder EcoDrive. De elektromotor is vrijwel geruisloos: een groot verschil met het geluid van de brullende dieselmotor van de truck.

EcoDrive: product van voortdurende innovatie

De Mulder EcoDrive is ontwikkeld in het R&D centrum in Dordrecht, en pas na een maandenlange testprocedure productiegereed verklaard. De eerste EcoDrive Truckmixers zijn al in gebruik. Onder andere Albeton heeft een EcoDrive truckmixer in gebruik. 

Wilt u meer weten over de Mulder EcoDrive? Neem dan contact op via +31 78 6221300 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

EcoDrive Truckmixer